Müzeler Günü Etkinliği

02 Haziran 2015 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 2145

“18 Mayıs Müzeler Günü” müzemizde de kutlandı. Kaymakam Hakan ŞEN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız ERASLAN, Belediye Başkanı Erhan TALU, Kaman İlçe Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kaman İlçesi idari amirleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliklerde çocuklar ve öğrenciler doyasıya eğlendi.

İlk gün etkinliklerinde açılış konuşmalarından sonra Müze Müdürü İzzet ESEN tarafından İlçemiz, Kurutlu Köyü’nde yapılmış olan Fosil Kazıları ile ilgili sunum yapıldı. Çağırkan İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan skeç ile devam etkinliklerde, Bursa’dan gelen Karagöz-Hacivat canlı gösterisi, tüm davetlilere ve özellikle çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerde ilçemiz Merkez ilköğretim okulları ile Kurancılı Beldesi ve Çağırkan ile İsahocalı köyleri İlköğretim Okulları öğrencilerine uygulamalı çalışmalar yaptırıldı. Müze uzmanları ile Kaman Meslek Yüksek Okulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan gelen uzman eğiticilerin nezaretinde yapılan çalışmalarda çocuklar hem eğlendiler hem tarihi yaşayarak öğrendiler.

Bu etkinlikler kapsamında rehberli müze gezileri ile bilgilendirilen öğrencilere uygulamalı arkeolojik kazı, sokak resmi, çarkta seramik yapımı, çamur ve kilden heykelcik yapımı, çivi yazısı yazma, mozaik tasarımı ve uygulaması gibi çalışmalar yaptırıldı.

Resimler İçin tıklayınız.

Video İçin tıklayınız.