MÜZEMİZ YAZ OKULU 2018 (5.GÜN)

08 Ağustos 2018 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 12

Yaz Okulu Programımızın 5.gün etkinliklerinden; Yazının, keşfinden günümüze kadar gelişimi ile Sümer ve Asur çivi yazıları hakkında bilgiler verildi. Genel hatlarıyla öğrencilere çivi yazısı, alfabe ve rakamlar gösterilerek önce kalem,kağıtla daha sonra kendi yaptıkları kil üzerine tahta çivi yazısı kalemleriyle uygulamalı çalışmalar yaptılar.Daha sonra öğrenciler isimlerini Eski Asurca olarak yazdılar. Bir kısım öğrenci de kil ve çamurdan mühür baskısı ve kendi hayal güçleriyle ürettikleri tasarımları yaptılar.
Bu çalışmalardan sonra verilen kısa molada çocuklarımıza her gün olduğu gibi meyve suyu ve atıştırmalıklar ikram edildi. Bugünkü programımızın son bölümünde mimarisi benzersiz olan Müzemizin(Höyük tarzı) yeşil çimlerle kaplı üst kısmında öğrencilerimize Japon Bahçesi manzarası eşliğinde mitolojik öyküler anlattık. Keyifli ve eğlenceli günün sonunda öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluk bizlere de keyif verdi.

Joomla Themes designed by Web Hosting Top