Kültürel Faaliyetler

26 Mart 2013 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 3365

Bayanlar Günü:

Yöre bayanlarının yaşadıkları yerin tarihlerini kültürel değerlerini en güzel bir biçimde öğrenmeleri için ayda bir kez müzemizde bayanlar günü adı altında toplantılar düzenlenmektedir.

Bu toplantılarda içerik şu şekildedir;

*Bayanlara bulundukları toprakların arkeolojik açısından önemi ve tarihi anlatılır.

*Müzede eserleri bulunan: Kaman-Kalehöyük, Kırşehir Yassıhöyük ve Kırıkkale Büklükale ören yerleri hakkında bilgi verilir.

*Müzeden ve bu müzenin ülkemiz müzecilik anlayışına getirdiği yeniliklerden bahsedilir.

*Müze gezisi yapılır.

*Ailelerin, çocukların kültürel mirasın aktarılmasında, oynayacakları ve oynadıkları roller anlatılır.

*Bayanlarımıza kültürel mirasımızı geleceğe aktarmakta en büyük rolün kendilerinde olduğu anlatılır.

* Program, çay ve kek ikramı ile kaynaşma ortamı sağlanarak, sonlandırılır.

Gönüllülük Programı:

Bu proje ile ülkemiz müzelerinde uygulanmayan gönüllülük sistemini, ilk kez müzemizde aktif hale getirmek hedeflerimiz arasındadır.

Amacımız; halkın müzemize gönlünden gelerek yaptığı yatırımlarla kendilerini müzenin bir parçası olarak hissetmeleridir.

Müzemizde Gönüllülük sistemini, ilk olarak eğitim alanında gerçekleştirilmiştir. Birçok eğitim çalışmamız, gönüllü eğitimciler tarafından verilmektedir.

Eğitim alanında başarı ile uyguladığımız Gönüllülük Sistemini, mimariden peyzaja kanunlarımızın bize olanak verdiği müzemiz için gerekli her alanda aktif hale getirerek yaygınlaştırmayı planlamaktayız.

Nasıl başvurabilirim?

Müzemizde gönüllü olmak isteyenler, internet ortamından ya da şahsen müzemize gelerek gönüllülük başvuru formumuzu doldurup gönüllülüklerini aktif hale getirebilirler.

Gönüllü başvuru formu ekle Türkçe ve İngilizce

Belediyeler Günü

Her yaştan insanına müzeye gitme alışkanlığı ancak eğitim yoluyla kazandırılabilir. Bu da müzelerin okullara, ailelere, çevre halkına eğitim programları düzenlemesini gerektirmektedir.

Bayanlar gününde ve gelen ziyaretçilerin söyledikleri dikkate alındığında müzenin yakınında olan kasabalarda bile müzenin adını duymayan insanların varlığı anlaşılmıştır. Bu sebeple belediyelerle iş birliği yaparak her ay bir belediyeyi ve kasabayı bayanlar günündekine benzer bir sistemle müzemizde ağırlıyoruz.